dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

sluiten

REMHYDRAULIEK

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

Het hydraulische remsysteem van een auto gebruikt hydrauliekolie. Dit systeem zorgt ervoor dat als het rempedaal ingetrapt wordt er druk op de remvloeistof komt te staan, waardoor de zuigers in de remcilinders of remklauwen/remtangen naar buiten worden geperst. Daardoor worden de remblokken tegen de remschijven (of remschoenen tegen de remtrommels) gedrukt en remt de auto af. Door diverse soorten vervuiling, bijv. zand, vocht en zout kan het remsysteem minder gaan presteren. Het tijdig controleren (of vervangen) van de diverse remonderdelen is aan te bevelen.

  • Hoofdremcilinder – Als de bestuurder op het rempedaal trapt bouwt de hoofdremcilinder de nodige druk op om de remcilinders te laten bewegen.
  • Rembekrachtiger / rembooster – De op vacuüm (of hydraulische) werkende rembekrachtiger vergroot de remdruk 3 tot 4 maal zodat de bestuurder minder kracht hoeft te gebruiken bij het remmen.
  • Remslang – Deze flexibele leidingen verbinden de vaste remleidingen met de remcilinders.
  • Remklauw / remtang – Zijn de vaste behuizingen voorzien van zuigers die met behulp van oliedruk, de remblokken tegen de remschijven drukken.
  • Wielremcilinder – Door de verhoogde oliedruk worden de zuigers van de wielremcilinders naar buiten geperst waardoor er kracht uitgeoefend wordt op de remschoenen die vervolgens de remtrommel doen afremmen.

SELECTEER ONDERDEEL