dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

sluiten

AANDRIJVING

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

Door de aandrijving kan een auto zich voortbewegen. De koppeling van de motor maakt een verbinding met de versnellingsbak, die vervolgens door middel van aandrijfassen de overbrenging tot stand brengt naar de aandrijfwielen.

  • Versnellingsbak – De versnellingsbak brengt het vermogen van de motor op een efficiënte manier over naar de aandrijfwielen. Er zijn drie soorten versnellingsbakken, handgeschakeld, semiautomatisch en automatisch. De versnellingsbak maakt het mogelijk om de toerentallen aan te passen bij verschillende rijomstandigheden zoals inhalen en steile hellingen.
  • Schakelstangen – Schakelstangen verzorgen de overbrenging van de versnellingspook naar de versnellingsbak.
  • Aandrijfas - De aandrijfassen verbinden de motor met de aandrijfwielen. De assen bevatten ieder twee homokineten. Deze zijn gekoppeld aan de wielkant en de versnellingsbak waardoor de aandrijving tot stand gebracht wordt.
  • Wiellagers – Wiellagers bestaan uit twee stalen ringen met stalen kogels ertussen. Hiermee kan de draaiende beweging van de wielen tot stand worden gebracht.
  • Wielnaaf – Een remschijf of remtrommel die voorzien is van wiellagers wordt gemonteerd op de wielnaaf.
  • Homokineet – Ongeacht de hoek van de wielen zorgt de homokinetische koppeling dat de snelheid van de wielen gelijk blijft met de aandrijfbron.

SELECTEER ONDERDEEL