dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

autoonderdelen
auto onderdelen kopen
auto onderdelen kopen
sluiten

UITLAAT

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

Via de uitlaat worden de gassen die vrijkomen bij de verbranding in de motor afgevoerd. De uitlaat wordt vervangen als deze defect is, maar soms ook voor het uiterlijk of het verbeteren van het vermogen.

  • Katalysator – De katalysator, die zich vlak achter de motor bevind, is zo ontwikkeld dat de vervuilde uitlaatgassen door een chemische reactie de uitlaat een stuk schoner verlaten.
  • Dempers – Omdat een motor enorm veel geluid produceert, maar wel aan de wettelijk gestelde geluidseisen moet voldoen, zijn er dempers ontwikkeld die aan de binnenkant voorzien zijn van diverse pijpen met gaatjes, omwikkeld met dempende wol. Hierdoor word het geluid aanzienlijk gedempt voordat het de uitlaat kan verlaten.
  • Spruitstukken – Een spruitstuk is pas gemaakt op de diverse uitlaatopeningen in de cilinderkop. Hierin komen de uitlaatgassen van de cilinders samen en kunnen zij via de katalysator het uitlaatsysteem verlaten.
  • Lambdasonde – De lambdasonde meet het brandstof/luchtmengsel en geeft dit door aan het motormanagement. Die op zijn beurt ervoor zorgt dat de brandstof zo effectief mogelijk word verbrand waardoor er minder emissies worden geproduceerd.
  • Roetfilter – Op dieselmotoren worden roetfilters gebruikt, deze filtert de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen voordat zij de uitlaat verlaten. Om aan de strenge milieueisen te voldoen worden alle nieuwe diesel auto’s voorzien van een roetfilter.
  • Uitlaatpijpen – Uitlaatpijpen verbinden de motor met de katalysator/roetfilter en dempers. Door de diverse vormen van de onderkant van iedere auto zijn deze pijpen met verschillende bochten gemaakt om de uitlaatgassen naar de achterkant van de auto te transporteren.

Kies een van de onderstaande categorieën om alle beschikbare artikelen te tonen.

SELECTEER ONDERDEEL