dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

autoonderdelen
auto onderdelen kopen
auto onderdelen kopen
sluiten

RIEMEN

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

Riemen en snaren aangedreven door de krukas, zijn bedoeld om een overbrenging tot stand te laten komen naar de nokkenas(-sen) en diverse onderdelen zoals waterpomp, oliepomp, aircopomp, dynamo en stuurbekrachtigingspomp.

  • Distributieriem – De distributieriem is van essentieel belang, want deze zorgt voor de overbrenging tussen krukas en nokkenas. Het is van groot belang dat deze bij de juiste kilometerstand vervangen wordt, om grote schade aan de motor te voorkomen.
  • Distributieriem kit – Een distributieriem set is een complete kit met alle onderdelen die nodig zijn bij het vernieuwen van de distributie. De distributieset bestaat meestal uit een distributieriem, geleiderol, looprol, spanrol en demper. Afhankelijk van het motortype wordt bij sommige kits ook een waterpomp meegeleverd. Tijdig vernieuwen van deze onderdelen voorkomt dat de snaar kan breken en daardoor grote schade aan je motor kan veroorzaken.
  • Multiriem / poly v riem – (V-snaar) brengt de dynamo, aircopomp, stuurbekrachtiging, waterpomp en koelfan in beweging. Dit alles geschiedt door de aandrijving van de krukas. Belangrijk is dat de snaren goed passend zijn om een goede overbrenging tot stand te laten komen.
  • Multiriem / poly v riem set

SELECTEER ONDERDEEL