dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

autoonderdelen
auto onderdelen kopen
auto onderdelen kopen
sluiten

MOTOR OVERIGE

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

 

Turbo - Een turbo of turbolader (ook turbocharger genoemd) is een pomp die de luchtdruk voor een verbrandingsmotor verhoogd voordat die naar de cilinders gaat. Het turbo systeem bestaat uit een turbine en een compressor. De turbine gebruikt de energie van de uitlaatgassen (in het uitlaatspruitstuk) om de compressor op het inlaatspruitstuk aan te drijven.

De voordelen van een turbo in het kort:

  1. Een turbo kan het vermogen van een kleine motor aanzienlijk verhogen.
  2. Een motor met een turbo heeft een gunstig brandstofverbruik
  3. De brandstof in een motor met een turbo wordt beter verbrand met als resultaat minder giftige uitlaatgassen.

Motorsteunen - Trillingsdempers en motorsteunen worden gebruikt om de trillingen en lawaai van de motor te verminderen. Een auto kan schudden en rammelen om verschillende redenen maar de trillingen van de motor kan invloed hebben op:

  1. Het comfort van bestuurder en inzittende
  2. Het uithoudingsvermogen van de bestuurder
  3. De duurzaamheid van het voertuig - want motor trillingen veroorzaken vroegtijdige slijtage.

Het motorblok hangt of staat in het rubberen deel van de motorsteunen. De motor kan iets bewegen in de steunen om de trillingen op te vangen. Een te harde motorsteun dempt slecht en een te zachte steun veroorzaakt slijtage omdat het motorblok te veel beweegt.

Hydraulische motorsteunen dempen trillingen nog beter dan conventionele rubbers en tegenwoordig zijn er ook 'actieve' motordempers die door de boordcomputer worden geregeld. Het rijcomfort wordt verhoogd en de bestuurder kan kiezen in welke modus gereden wordt, bijv. in 'sportieve modus' kan de motor minder bewegen en de bestuurder voelt (en hoort) de motor trillingen meer voor een sportieve rijstijl.  

Motorsteun rubbers kunnen kapot gaan of slapper worden door de tijd. Om het rijcomfort te verhogen en slijtage van de motor te beperken is het aan te raden de motorsteunen tijdig te vervangen.

 

 

Kies een van de onderstaande categorieën om alle beschikbare artikelen te tonen.

SELECTEER ONDERDEEL