dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

autoonderdelen
auto onderdelen kopen
auto onderdelen kopen
sluiten

FILTERS

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

Er zijn verschillende filters die in een auto worden gebruikt. Deze filters zijn nodig om vervuiling te verkomen in de motor onderdelen en in het interieur. Het is van belang dat de filters regelmatig worden gecontroleerd en desnoods vervangen om slijtage en beschadigingen te voorkomen. De fabrikant van de auto geeft aan bij welke kilometerstanden deze vervangingen noodzakelijk zijn.

  • Oliefilter – Een oliefilter zuivert de motorolie van vuil die tijdens de werking van de motor ontstaat. Omdat de kwaliteit van smeerolie en oliefilters steeds wordt verbeterd, wordt de interval tussen vervangingen steeds groter. De vervanging van een oliefilter gebeurt nu meestal eens per jaar of iedere 30,000 km.
  • Brandstoffilter – Een brandstoffilter zorgt dat er geen vuil, water en stof in het verbrandingssysteem van de motor kan komen. Het is van belang om het brandstoffilter geregeld te controleren en/of te vervangen om schade te voorkomen.
  • Luchtfilter – Het luchtfilter van een auto zuivert de lucht van stoffen, zand en vuil. Deze schone lucht samen met benzine zijn nodig voor een goede verbranding. Vuil in het inlaatsysteem kan schade aanbrengen aan de motor, o.a. zuigers en cilinders. Het vervangen van luchtfilters is een kleine ingreep en gemakkelijk zelf te doen. Sportfilters worden gebruikt om een betere luchtaanvoer te creëren en prestaties te verhogen.
  • Interieurfilter – Het interieurfilter (oftewel pollenfilter) zorgt voor schone lucht in je auto. Stof, vet, pollen en vuil worden gefilterd. Het regelmatig vervangen van je interieurfilter is belangrijk om te voorkomen dat je ruiten beslaan en onplezierige geuren in je auto terecht komen. Een vervuilt interieurfilter kan ook schade veroorzaken aan de kachelradiateur of airco verdamper. Het is aan te bevelen dit filter bij elke onderhoudsbeurt of minimaal eens per jaar te vervangen.

 

 

SELECTEER ONDERDEEL