dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

autoonderdelen
auto onderdelen kopen
auto onderdelen kopen
sluiten

DISTRIBUTIE

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

De distributie is bedoeld om de nokkenas aan te drijven. Door verschillende overbrengingen kunnen ook een dieselbrandstofpomp en waterpomp worden aangedreven. Het motortype bepaald of er snaren en/of kettingen van toepassing zijn. Bij het monteren is het van belang dat de krukas, nokkenas, en soms de brandstofpomp op tijd staan. Speciaal gereedschap kan nodig zijn om deze werkzaamheden te verrichten.

  • Distributieketting – Distributiekettingen brengen de overbrenging van krukas en nokkenas tot stand. Door nieuwe ontwikkelingen kunnen deze kettingen een motorleven lang mee.
  • Distributieriem – De distributieriem is van essentieel belang, want deze zorgt voor de overbrenging tussen krukas en nokkenas. Het is van groot belang dat deze bij de juiste kilometerstand vervangen wordt om grote schade aan de motor te voorkomen.
  • Distributieriem kit – Een distributieriem set is een complete kit met alle onderdelen die nodig zijn bij het vernieuwen van de distributie. De kit bestaat meestal uit een distributieriem, geleiderol, looprol, spanrol en demper. Afhankelijk van het motortype wordt bij sommige kits ook een waterpomp meegeleverd. Tijdig vernieuwen van deze onderdelen voorkomt dat de snaar kan breken en daardoor grote schade aan je motor kan veroorzaken.

SELECTEER ONDERDEEL