dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

autoonderdelen
auto onderdelen kopen
auto onderdelen kopen
sluiten

BRANDSTOFSYSTEEM

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

De meest gebruikte brandstoffen voor auto’s zijn benzine, diesel of lpg. Door de brandstof intern te laten verbranden word de benodigde druk gecreëerd waardoor de motor in beweging komt.

  • Brandstoffilter – Een brandstoffilter zorgt dat er geen vuil, water en stof in het verbrandingssysteem van de motor kan komen. Het is van belang om het brandstoffilter geregeld te controleren en/of te vervangen om schade te voorkomen. Een vervuild brandstoffilter kan een motor onregelmatig laten lopen.
  • Brandstofpomp – De brandstofpomp zorgt ervoor dat de brandstof wordt vervoerd naar de motor. Er kunnen twee verschillende brandstofpompen gebruikt worden. De lage druk brandstofpomp wordt meestal gebruikt door een auto met een carburateur. Motoren met een injectiesysteem maken ook gebruik van een hoge druk brandstofpomp.
  • Injectiesysteem – Brandstof wordt onder hoge druk via de injectoren in de verbrandingskamers verneveld.
  • Luchtmassameter – De luchtmassameter berekent de lucht hoeveelheid die in de cilinders komt. Hierdoor kan het motormanagement (ecu) bepalen hoeveel brandstof ingespoten moet worden.
  • EGR klep – De EGR klep regelt de hoeveelheid uitlaatgassen die teruggevoerd dienen te worden naar de verbrandingskamers.
  • Brandstof tank- Hierin wordt de brandstof opgeslagen. Tevens bevind er zich een potentiometer die gekoppeld is aan een vlotter. Deze meter geeft het brandstofniveau door aan de brandstofmeter op het dashboard.
  • Tankdop – De tankdop is er om de brandstoftank af te sluiten en is ook verkrijgbaar met antidiefstal slot.

SELECTEER ONDERDEEL