dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

sluiten

KOELING

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

koeling onderdelen

Het koelsysteem zorgt ervoor dat de motor niet oververhit kan raken.

  • Radiateur – Door een combinatie van de rijwind en een elektrische koelventilator wordt de motor afgekoeld. Het warme water in de radiateur wordt door de koude luchtstroom afgekoeld. Dit afgekoelde water wordt door de kanalen in de motor gepompt om de warmte van de motor weg te nemen.
  • Waterpomp – Wanneer de motor loopt draait ook de waterpomp. Deze zorgt dat het warme water wordt rondgepompt en via de radiateur afgekoeld wordt.
  • Thermostaat – Een thermostaat regelt de hoeveelheid water die door het koelsysteem circuleert zodat de temperatuur zowel ’s winters als zomers optimaal blijft.
  • Intercooler – Om de prestaties van een turbo optimaal te houden, moet de door de turbo gebruikte lucht gekoeld worden. De werking van een intercooler is in principe hetzelfde als die van een radiateur alleen stroomt er geen water, maar gecomprimeerde lucht doorheen.
  • Oliekoeler – Om olie en hydraulische vloeistoffen af te koelen circuleert de olie door de oliekoeler (radiateur). Deze toepassing kan onder andere gebruikt worden voor diesel systemen, stuurbekrachtiging, transmissies en aandrijvingen.
  • Visco koppeling – Hieraan is de koelventilator gemonteerd. De omwentelingen van de koelfans worden bepaald door de temperatuur die de viscositeit van de vloeistof in de visco koppeling veranderd.
  • Watertemperatuursensor – De temperatuur van de koelvloeistof wordt door de sensor gemeten en zichtbaar gemaakt op de temperatuurmeter in het dashboard.

SELECTEER ONDERDEEL