dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

sluiten

MOTORMANAGEMENT

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

Tegenwoordig gebruikt bijna elke auto een motormanagement systeem. De gegevens van sensoren worden in de ECU (Electronic of Engine Control Unit) verwerkt om bijv. de motorprestaties te verbeteren en om de veiligheid van de inzittende te vergroten.

  • Motor management unit (ECU) – De computer voor het beheren van een verbrandingsmotor.
  • EGR Klep - De hoeveelheid uitlaatgassen die teruggevoerd wor­den naar de verbrandingskamers wordt geregeld door de EGR klep.
  • Lambdasonde – De lambdasonde meet het brandstof/luchtmengsel en geeft dit door aan het motormanagement. Die, op zijn beurt, zorgt ervoor dat de brandstof zo effectief mogelijk word verbrand waardoor er minder emissies worden geproduceerd.
  • Luchtmassameter - De luchtmassameter berekent de hoeveelheid lucht die in de cilinders komt. Hierdoor kan het motormanagement (ecu) bepalen hoeveel brandstof ingespoten moet worden.
  • Hall- / impulsgever – Een hall sensor meet via de krukas het toerental van de motor om de ECU de juiste inspuit hoeveelheid te laten bepalen voor een goed lopende motor. Als de sensor defect is zal de motor niet meer lopen.

SELECTEER ONDERDEEL