dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

sluiten

AUTOLAMPEN

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

Een goede verlichting is van groot belang voor de eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Goede lampen zorgen voor een optimaal zicht en moeten voldoen aan de wettelijke eisen.

  • Dim- /groot licht – De meeste auto’s gebruiken H4 lampen, of een combinatie van H1 en H7 lampen.
  • Xenon Lamp – Tegenwoordig een veel voorkomende verlichting in nieuwe auto’s. Voor vrijwel elke auto met traditionele halogeen lampen zijn Xenon ombouwsets te verkrijgen. In deze conversie kits worden de schakelapparaten (ballast en ontsteker) meegeleverd. Voordelen van Xenon verlichting: de hoeveelheid licht wordt tot drie maal vergroot ten opzichte van halogeen lampen, een levensduur van meer dan 3000 uur, minder energieverbruik en in meerdere kleuren te verkrijgen (geel, blauw, paars en standaard wit).
  • Remlicht- /achterlicht – Achterlichten zijn voorzien van twee lampen of twee lampen gecombineerd in een lamp. Voor de normale achterlichten worden 5W lampen gebruikt, 21W voor de remlichten.
  • Knipperlicht – Om duidelijk de richting aan te geven zijn er 21W lampen gemonteerd in de knipperlichten.
  • Kentekenverlichting – Een of twee 5W lampen zorgen ervoor dat de achterste kentekenplaat goed zichtbaar blijft in het donker of bij slecht weer.
  • Interieur verlichting – In het interieur van de auto zijn verschillende verlichtingen aangebracht, bijv, de instap-, instrumenten- en handschoen kastverlichting. Tegenwoordig zijn LED lampen verkrijgbaar om de gewone lampen te vervangen.

SELECTEER ONDERDEEL