dé webwinkel voor alle auto onderdelen

Bel ons : 085-0400350

sluiten

VERLICHTING

Je hebt geen auto geselecteerd. Vul eerst hierboven het kentekennummer in, of kies het merk, model en type.

De verlichting van een auto moet aan wettelijk gestelde eisen voldoen en moet goedgekeurd zijn. Een goede verlichting zorgt voor een optimaal zicht op de weg en is van groot belang voor de eigen veiligheid en die van medeweggebruikers. De reflector (spiegel) mag niet vervuild of defect zijn, dit geldt ook voor het glas in de koplamp.

  • Koplampen – Zijn in verschillende vormen en types verkrijgbaar. De meeste originele koplampen worden gemaakt door Bosch, Hella en Valeo. Koplampen zijn meestal voorzien van stadslicht, dimlicht, grootlicht en knipperlicht. Tegenwoordig wordt bij nieuwe auto’s ook bochtverlichting ingebouwd. Er zijn ook losse bochtverlichting inbouwsets op de markt.
  • Achterlichten – Ook achterlichten komen in allerlei types voor en zijn in eerste instantie belangrijk om gezien te worden. Achterlichten zijn in de meeste gevallen voorzien van een achteruitrijlicht, achterlicht, remlicht en knipperlicht.
  • Derde remlicht – Een extra remlicht is meestal gemonteerd boven de achterruit om de veiligheid te verbeteren.
  • Knipperlicht – Deze kan zich bevinden in of tegen de koplamp, in het achterlicht, in de zijspiegel, of in het zijscherm om duidelijk zichtbaar de richting van de auto aan te geven.
  • Mistlampen – Mistlampen zijn meestal gemonteerd in of onder de bumper.
  • Xenon verlichting – Xenon verlichting (of gasontladingslamp) is populair geworden vanwege de betere kleur en lichtopbrengst dan de traditionele halogeen verlichting. Voor de meeste type auto’s zijn er inbouwsets te verkrijgen.
  • Kentekenverlichting – Zorgt ervoor dat ’s nachts en bij slecht weer het kenteken goed zichtbaar is.
  • Stelmotor koplamp lichthoogte – Bij sommige auto’s is het mogelijk, om van binnenuit, de hoogte van de koplampen te verstellen. Bij een zwaar beladen auto kun je hiermee voorkomen dat een bestuurder van een tegemoet komend voertuig wordt verblind.

SELECTEER ONDERDEEL